Immobile već izjednačio rekord Baggija po broju penala, a ostalo mu je još 10 mečeva

Serija A

Immobile već izjednačio rekord Baggija po broju penala, a ostalo mu je još 10 mečeva

E. Škorić

U subotu navečer Lazio je nakon preokreta, rezultatom 2:1, savladao Fiorentinu i ostao u trci za titulu.

Ciro Immobile postigao je novi pogodak u Seriji A i zanimljivo 11. s bijele tačke u sezoni 2018/19.

Na taj je način napadač nebesko-plavih izjednačio rekord Roberta Baggija koji je u sezoni 1997/98 također postigao 11 golova s bijele tačke, s tim da treba imati na umu da Immobile do kraja sezone ima da odigra još 10 utakmica u ligi.

Također, Immobile je izjednačio i rekord Pippa Inzaghija s najviše golova postignutih pod istim trenerom. Dao ih je 95 igrajući pod vodstvom aktuelnog trenera Lazija Simeonea Inzaghija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju krajeva, Lazio je rekorder sa 15 penala koji su dosuđeni u korist te ekipe u tekućoj sezoni italijanskog šampionata.

Top Komentari

user1585252255
@Babuka1 sad se niko ne javlja .
2 0
Babuka1
A zar nije Juventus? Ma de, nije moguce, u Italiji se samo Juventusu penali sviraju, sudije ih guraju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije