Imperator otpušten iz bolnice!

Oporavak će nastaviti kući

Imperator otpušten iz bolnice!

Turska je bila posljednja država u Evropi (u međuvremenu je u Bjelorusiji počela sezona) koja je prekinula sva fudbalska takmičenja zbog pandemije novog koronavirusa (Covid-19).

A prošli ponedjeljak je iz Turske stigla vijest da je živa legenda tamošnjeg fudbala, Fatih Terim, hospitalizovana nakon pozitivnog testa na Covid-19.

66-godišnji trener Galatasarayja se tada kratko oglasio u na Twitteru i poručio javnosti da se ne brine jer je u dobrim rukama.

Danas, tačno sedam dana kasnije, stiže vijest da je "Imperator" otpušten iz bolnice.

Potvrđeno je to od strane uprave bolnice.

Iako je Terim i dalje pozitivan na novi koronavirus njegovo stanje je sada dovoljno dobro da se može nastavljati oporavljati u svom domu.

"Iako je njegov test još uvijek pozitivan, Terim ostatak oporavka može nastaviti u svom domu, nakon poboljšanja njegove kliničke slike", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Turskoj je do sada registrovano više od 9200 slučajeva zaraze koronavirusom, a registrovan je i 131 smrtni slučaj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi