Impresivno: Pogledajte sve rekorde koje je City postavio ove sezone!

Niko nikad kao Građani

Impresivno: Pogledajte sve rekorde koje je City postavio ove sezone!

Manchester City je danas savladao Southampton sa 1:0 i tako na najbolji mogući način završio fenomenalnu sezonu u Premier ligi.

Gol Gabriela Jesusa u četvrtoj minuti nadoknade donio je Građanima 32. pobjedu ove sezone i cifru od 100 osvojenih bodova. To su samo dva od ukupno sedam rekorda koje je ove sezone postavila mašinerija Pepa Guardiole u Premier ligi.

City je postao i rekorder po broju postignutih golova (106) i gol razlikom (+79), a njihov niz od 18 uzastopnih pobjeda najduži je ikada u ovom takmičenju.

Također, nikada se prije nije desilo da šampion vicešampionu "pobjegne" čak 19 bodova, što je ove slučaj sa Cityjem i Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sedmi rekord koji su Građani postavili u sezoni 2017/2018. vezan je za gostujuće pobjede. Sa čak 16 pobjeda van Etihada, City je izdominirao i u tom pogledu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi