Simbol neuništivosti: Vjerovatno niko nikada nije uradio ono što je Inaki Williams

Fudbaler Athletica

Simbol neuništivosti: Vjerovatno niko nikada nije uradio ono što je Inaki Williams

Eldar Ganibegović

Kao što je Lionel Messi godinama bio stub Barcelone ili Cristiano Ronaldo Real Madrida, jednog takvog ima i Athletic Bilbao, a u pitanju je sjajni Inaki Williams.

Ovaj fudbaler godinama je jedan od najvažnijih igrača Bilbaoa, a koliko je klubu privržen dovoljno govori i to da ugovor s baskijskim timom ima do 2028. godine i namjerava ga još produžiti, iako će tada imati 33 godine. 

Ono što je on uspio, vjerovatno nije niko nikada u fudbalu, barem ne u najjačim ligama izuzmemo li golmane. 

Naime, jučer se navršilo šest godina otkako je Williams propustio posljednju utakmicu u španskoj Primeri. Tog 17. aprila 2016. godine imao je problema s butinom i nije bio u konkurenciji za meč s Malagom, a otada do danas nije propustio niti jedan meč elitnog razreda španskog fudbala.

Dakle, nikada ni povrijeđen, niti suspendovan zbog crvenog ili akumuliranih žutih kartona.

Sezone 2016/17., 2017/18., 2018/19., 2019/20., 2020/21. završavao je s maksimalnih 38 utakmica u ligi, a ove sezone do sada je odigrao svih 32 i prijeti da upiše šestu sezonu u nizu u kojoj je nastupio na svakoj utakmici za svoj tim u ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Williams u španskoj Primeri odigrao 266 utakmica u karijeri i postigao 53 pogotka uz 36 asistencija i definitivno će, ako već nije, ostati upamćen kao legenda ove lige.

Jasno, Williams se ne može pohvaliti titulom s Bilbaom, no uspio je 2016. i 2021. godine osvojiti španski Superkup s ovim timom.

Top Komentari

yugopo
Svaka cast. Respect!
1 0
RuthlessDyni
Odličan igrač.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi