Lijepi strah: Skinuo medalju, dobio ukor pogledom, uslijedio je (ne)očekivan potez

Gest vrijedan divljenja

Lijepi strah: Skinuo medalju, dobio ukor pogledom, uslijedio je (ne)očekivan potez

A. Čaušević

Nisu baš rijetke situacije da dvojica braće igraju za isti tim. 

Izgubiti utakmicu za trofej nije drago niti jednom igraču, zbog čega neki odmah po prijemu srebrene medalje istu skidaju sa svog vrata.

U finalu španskog superkupa Real Madrid je pobijedio Atletic Bilbao sa 2:0, a na ceremoniji dodjele medalja pažnju su "ukrala" braća Williams.

Naime, 19-godišnji Nico je odmah skinuo medalju što je primjetio osam godina stariji brat Inaki.

Inaki je pogledom ukorio mlađeg brata, a zatim mu rukama gestikulirao da vrati medalju što je on uradio istog momenta.

U Španiji su oduševljeni potezom sjajnog napadača koji je na taj način pokazao kako se svako takmičenje i medalja trebaju cijeniti i poštovati bez obzira na poraz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je Inaki postao živa legenda Athletica nakon što je jesenas uvezao 200 utakmica u La Ligi bez pauze i to kao starter.

Njihova je porodica sredinom 90-ih prepješačila pustinju, došli su nekako do Španije, a svoj mir su našli u Baskiji. Inaki se rodio 1994. godine, a osam godina kasnije stigao je i Nico.

Top Komentari

Klicko
Bila bi zlatna medalja da te sudija nije zayebo wilijamse brate.Ali vremenom se navikne na to covjek,na svesrdnu pomoc frankovsko-fasistickom klubu
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi