Inaki Williams dvije godine igrao sa komadom stakla u nozi: "Doktor i ja smo ostali bez riječi"
Nevjerovatna priča iz Španije (Foto: EPA)

Nije ni znao šta se dešava

Inaki Williams dvije godine igrao sa komadom stakla u nozi: "Doktor i ja smo ostali bez riječi"

Midhat Šljivak

Zvijezda španske La Lige i Athletic Bilbaa Inaki Williams igrao je fudbal dvije godine bez da je znao kako u lijevom stopalu ima djelić stakla od dva centimetra.

Trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde otkrio je jučer tokom press konferencije kako je zvijezda tima Inaki Williams prethodne dvije godine igrao fudbal sa komadom stakla u nozi.

29-godišnjak je na godišnjem odmoru prije dvije godine stao na staklo. Posjekao je nogu i imao je poprilično duboku ranu. Međutim, nije osjećao nikakve posljedice jer je sve ubrzo zaraslo.

Igrao je Williams gotovo dvije sezone bez ikakvih problema. Komadić stakla nije ni osjećao u nizu od 251 uzastopne utakmice prije povrede 13. januara.

"Inaki Williams je oborio rekord po broju uzastopno odigranih utakmica i osvojio je Kup Kralja igrajući s dva centimetra dugim djelićem stakla u stopalu", rekao je Valverde.

Trener baskijskog velikana navodi kako je Williams osjetio bol pokraj ožiljka nakon finalne utakmice Kupa Kralja 6. aprila. Niko nije mogao vjerovati u ono šta vidi na snimku.

Oglasi

"Snimio je nogu i staklo je bilo u stopalu. Doktor i ja smo se počeli smijati jer nismo mogli vjerovati u ono što smo vidjeli. Staklo je išlo prema Ahilovoj peti", naveo je trener tima iz Bilbaa.

I sam reprezentativac Gane se 'pohvalio' nakon operacije na društvenim mrežama. Svjestan je kako je imao dosta sreće u ovom slučaju koji djeluje poprilično nevjerovatno.

Inaki Williams je rođen u Bilbau. Porijeklom je iz Gane, ali kako je rođen u Baskiji bez problema nastupa za klub u kojem mogu igrati samo fudbaleri koji su rođeni u ovoj španskoj regiji.

On je karijeru počeo u Basconiji, 2014. godine postaje član Athletica, te je već godinama zvijezda i uzdanica crveno-bijelih.

Tokom desetogodišnjeg boravka u ovom klubu Inaki Williams je odigrao ukupno 421 meč i ima učinak od 100 postignutih golova, te 57 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je godinama važio za jednog od najboljih ofanzivaca La Lige, pravu šansu u reprezentaciji Španije nikada nije dobio. Za Crvenu furiju je upisao jedan nastup, pa je 2022. godine odlučio promijeniti nacionalni tim.

Dobio je poziv zemlje svojih roditelja Gane i on ga je prihvatio. Nastupio je 17 puta i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi