Arsenal na ljeto pravi veliki transfer, stiže zvijezda iz La Lige?

Williams na Emiratima?

Arsenal na ljeto pravi veliki transfer, stiže zvijezda iz La Lige?

Eldar Ganibegović

Uskoro se završava sezona i počinje ljetni prijelazni rok. Promjena će biti i u ekipi Arsenala koji iz La Lige namjerava da pojača ofanzivni red.

Jedan od najboljih (mladih) fudbalera u La Ligi svakako je 21-godišnji Nico Williams, brat poznatijek Inakija Williamsa i igrač Athletic Bilbaa.

Ovaj krilni fudbaler privukao je dosta pažnje velikih klubova širom Starog kontitenta, a jedan od njih je i londonski Arsenal.

Baskijac iza sebe ima odličnu sezonu, a to je natjeralo čelnike kluba s Emiratesa da razmisle o tome da pošalju ponudu na adresu španskog kluba.

Kako prenose španski mediji, predstavnici Arsenala već su kontaktirali čelnike Athletica kako bi utvrdili detalje transfera.

Nico Williams je ujedno i prva meta Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku, pa Arsenal tako namjerava da preotme ovog fudbalera ispred nosa gradskom rivalu.

Oglasi

Ostaje da vidimo gdje će završiti jedan od najperspektivnijih španskih fudbalera koji je ujedno postao i vrlo važan član reprezentacije Španije.

Što se brojki tiče, Nico Williams je ove sezone u svim takmičenjima postigao sedam golova i podijelio 16 asistencija.

Njegov ugovor s Athletic Bilbaom traje do ljeta 2027. godine, a vrijednost mu se procjenjuje na 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da će baskijski klub s te strane imati dobru poziciju u pregovorima i moći će tražiti veće obeštećenje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi