Incident je nažalost bio neizbježan, mladi Poljak povrijeđen
Foto: Klix.ba

Tuča u Sarajevu

Incident je nažalost bio neizbježan, mladi Poljak povrijeđen

Edmir Škorić

Ono čega smo se pribojavali, nažalost se dogodilo na početku. Navijači iz Poljske imali su incident u Sarajevu.

Nema zvaničnih informacija i niko ne može sa sigurnošću reći kako je došlo do fizičkog obračuna, ali on se večeras desio u ulici Sarači u Sarajevu.

U neposrednoj blizini Begove džamije došlo je do sukoba između dvije navijačke grupe, a kako je jedna od njih sačinjena od stranaca, nije teško pretpostaviti o čijim navijačima se radi.

Lechovi navijači slove za opasne momke, pravili su nerede širom Evrope, a evo, odmah po dolasku u glavni grad naše zemlje, opravdali su taj neslavni epitet.

Na mjestu gdje je došlo do tuče staklo i krv, razbijen prozor na jednom objektu, nekoliko lakše povrijeđenih osoba. Najgore je prošao 21-godišnji Poljak incijala P.O., koji je zadobio povrede desne šake i glave. Njemu je odmah ukazana lijenička pomoć, nakon čega je otpušten iz bolnice. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Navodno su se obračuni dogodili na tri lokacije u Sarajevu, ali u evidenciju povrijeđenih zapisan je samo spomenuti 21-godišnjak. 

Sarajevo i Lech sutra igraju prvi meč drugog pretkola Lige prvaka na Koševu. Nereda smo se pribojavali, dogodili su se, pa sada se jedino možemo nadati da će na tome i završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.