Infantino: Postoji nostalgija za starim San Sirom, ali pogledajte Wembley

Kultni stadion odlazi u prošlost

Infantino: Postoji nostalgija za starim San Sirom, ali pogledajte Wembley

Inter i Milan su objavili planove za rušenje stadiona San Siro i izgradnju novog na njegovom mjestu.

Međutim, reakcije i mišljenja su podijeljena kada su u pitanju najave rušenja San Sira. Organizovani su čak i protest građana, bune se i neki navijači i dijelovi lokalnih vlasti koji bi preferirali običnu rekonstrukciju kultnog zdanja.

Na ovu temu sada je kratko govorio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

"Morate pažljivo analizirati ovu situaciju... Postoji nostalgija za starim San Sirom, ali sa druge strane, pogledajte Wembley. I to je bila historijska arena, ali je rekonstruisana i za par godina je postala još kultnija", rekao je Infantino tokom Festivala sporta u Trentu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako ostavite po strani nostalgiju i uspomene iz Milana, onda dva veoma važna kluba, kakvi su Inter i Milan, zaslužuju imati jedan od najljepših stadiona u Evropi", dodao je Infantino.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi