Inter već planira vratiti igrača kojeg je doveo ljetos?

Lazaro se nije nametnuo

Inter već planira vratiti igrača kojeg je doveo ljetos?

Inter je ovog ljeta potrošio dosta novca u želji da pojača svoj tim i konačno ugrozi dominaciju Juventusa u Seriji A. Jedno od pojačanja koja su ljetos stigla na Meazzu je i Valentino Lazaro, 23-godišnji austrijski reprezentativac.

Međutim, Lazaro, koji je stigao iz Herthe, je ove sezone upisao tek 41 minutu igre u dresu Nerazzurra i za sada nije opravdao cifru od 22 miliona eura, uloženu u njegov transfer.

Vjerovalo se da će Lazaro biti itekako koristan treneru Conteu, u formaciji 3-5-2, s obzirom da može pokrivati sve pozicije uz desnu aut liniju, ali je brzonogi Austrijanac za sada na marginama u Interu. Nije mu pomogla ni nezgodna povreda koju je zadobio ubrzo nakon dolaska na Meazzu.

Tuttomercato sada tvrdi da bi Valentino Lazaro već u januaru mogao napustiti Inter i vratiti se u Herthu - na posudbu. Navodno njemački klub ozbiljno razmišlja o ovoj opciji.

Sa druge strane, Lazaro ne želi odustati od Intera, a nedavno je u razgovoru za LaOla1 poručio da se želi izboriti za svoje mjesto u ekipi.

"Moram pokazati svom treneru da mogu igrati tako dobro da me ne može izostaviti... Svako želi igrati sve utakmice, pa sam i ja amibciozan. Radujem se svom napretku i trenutku kada ću se nametnuti", izjavio je Lazaro, pa nastavio:

"Prošle sedmice smo igrali protiv Messija i Cristiana Ronalda, što su važni koraci u mojoj karijeri. Tek su mi 23 godine, tek počinjem."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Italiji je više taktike. Uvijek ostanemo na terenu par sati duže kako bi učinili taktičke mehanizme... Kada je u pitanju moj stav, preferiram ofanzivnu igru i moj san je da mogu reći, kada mi bude 30-35 godina, da sam bio najbolji Lazaro koji sam mogao biti", poručio je Austrijanac.

Inače, Lazaro je upisao samo jedan nastup za Inter ove sezone. Odigrao je 41 minutu u remiju Intera i praške Slavije u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti