Iniesta: Ne zvuči loše da La Masia nosi moje ime
EPA

Legenda Barcelone

Iniesta: Ne zvuči loše da La Masia nosi moje ime

U Barceloni ozbiljno razmišljaju o tome da promijene naziv svoje omladinske škole.

Unazad desetak godina mnogo se pisalo o famoznoj La Masiji koja je na glasu kao najveća škola fudbala. Kroz nju su prošli brojni istaknuti fudbaleri, a u Barceloni sada ozbiljno razmišljaju o tome da ova čuvena akademija nosi ime po - Andresu Iniesti.

Upravo je Iniesta jedan od njenih najboljih produkata, a ideju promjene naziva plasirao je njegov bivši saigrač Ivan Rakitić.

"Ne zvuči loše ta ideja", prokomentarisao je Iniesta kada su ga kontaktirali španski novinari, da bi potom dodao:

"Ali, u isto vrijeme ne bi mi se svidjelo to jer je kroz La Masiju prošlo toliko igrača i ljudi koji su podjednako važni kao i ja. Teška situacija..."

U toj školi nije naučio samo igrati fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naučio sam mnogo o solidarnosti, poniznosti, ponašanju, stekao sam brojna prijateljstva i vrijednosti koje volim i trudim se da ih ne izgubim."

Podsjetimo, Iniesta od 2018. godine nastupa u Japanu za Viseel Kobe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi