Iniesta potvrdio da napušta Barcelonu

Nakon 22 godine

Iniesta potvrdio da napušta Barcelonu · Zvanično

Španski reprezentativac Andres Iniesta potvrdio je danas na konferenciji za novinare da će napustiti Barcelonu na kraju ove sezone.

Iniesta, koji se smatra za jednog od najboljih veznih fudbalaera u historiji odlučio je da napusti Katalonce nakon čak 22 godine.

O ovome se špekulisalo u posljednjem periodu, a sada je konačno dobilo svoju potvrdu. Sa Barceloonom Iniesta je osvojio osam La Liga, šest puta Kup Kralja, četiri puta Ligu šampiona, tri Svjetska klupska prvenstva i tri UEFA Super kupa.

Podsjetimo da tokom karijere nikada nije osvojio Zlatnu loptu iako je bio veoma blizu 2010. godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Španijom i postigao jedini gol u velikom finalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada nije poznato hoće li karijeru nastaviti u Evropi ili eventualno MLS ligi, ali je sigurno da ponuda neće nedostajati.

Top Komentari

rifresh
ode satro emotivac i sportista,lojalista. ode za milione koje ne bi primio u Barceloni u narednom periodu jer je igrac u godinama. a sad sta ga oplakuje svijet ko ga jebbbe eto ko da je on igro za uzdah,aplauz navijaca a ne za basnoslovne novce. haj cao bio i proso kao i mnogi prije njega
4 10
Mesa.Sabanadzovic
U kini lendo. U kini
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi