Na terasi hotela u Barceloni "čačka" mobitel dok čeka da potpiše ugovor s Kataloncima

Martinez stigao u Kataloniju

Na terasi hotela u Barceloni "čačka" mobitel dok čeka da potpiše ugovor s Kataloncima

E. Škorić

Nakon što je potvrdio da neće obnoviti svoj ugovor i da neće ostati u Athleticu sljedeće sezone, stoper Inigo Martinez ovog je utorka u Barceloni gdje čeka da sklopi ugovor s Kataloncima.

Nogometaša su kamere 'La Sexte' uhvatile na terasi hotela u Barceloni, kako koristi mobitel, dok nestrpljivo čeka da se završi njegov ugovor sa Barcom.

Njemu je ovog ljeta istekao ugovor s Baskima i, navodno, nije ni dobio mogućnost da ga produži, a i sam je ionako želio da mijenja sredinu.

On bi s Kataloncima trebao da potpiše ugovor na dvije godine, te će se naći u rosteru kod trenera Xacija kako bi pojačao konkurenciju u zadnjoj liniji.

U karijeri je igrao za B tim Real Sociedada, za prvi tim Real Sociedada i od 2018. godine je član Athletica.

Ove sezone je za Athletic odigrao 18 utakmica, te je postigao jedan gol.

Oglasi

Xavi je odlaskom Gerarda Piquea i usljed raznih povreda imao dosta problema sa sklapanjem zadnje linije.

Upravo to je razlog potpisa Martineza, mada bi ona mogla značiti i prodaju igrača poput Erica Garcije, kako bi se dovele u red financije i kako bi se steklo smanjenje plata neophodno za registraciju drugih igrača.

U Barceloni će biti promjena i ovog ljeta, doći će još neka nova lica, ali očekuju se odlasci pojedinih zvijezda upravo iz financijskih razloga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Xavi zajedno s rukovodstvom kluba traži najbolje rješenje - cilj je ostati bez skupih zvijezda, ali zadržati tim koji će ne samo biti spreman da odbrani titulu u Španiji, nego da se vrati i u vrh evropskog nogometa.

Naravno, navijači u prijestolnici Katalonije najviše od svih priželjkuju dolazak Lionela Messija, koji i dalje vaga između svog bivšeg kluba i bogate ponude iz Saudijske Arabije nakon što je prethodno napustio PSG s kojim mu je istekao ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi