Tako se voli klub: Messi za sva vremena dokazao da mu je ljubav prema Barceloni preča od novca!

Iako mu želja neće biti ispunjena

Tako se voli klub: Messi za sva vremena dokazao da mu je ljubav prema Barceloni preča od novca!

E. Ganibegović

Leo Messi na pragu je povratka u Barcelonu, iako se intenzivno uporedo s tim piše i o odlasku u Al-Hilal, a sada je pokazao kako je ljubav prema Barceloni mnogo veća i bitnija nego novac.

Silom prilika i loših finansijskih okolnosti u Barceloni, Lionel Messi je 2021. godine morao napustiti klub i kao slobodan igrač potpisao je za PSG.

Nakon dvije godine igranja za ovaj tim napustio ga je nakon isteka ugovora, te je pred povratkom u klub gdje je proveo 21 godinu.

Finansijska situacija u Barceloni ni sada nije bajna, a Lionel Messi voljan je da pomogne i dokazao je da mu novac nije prioritet kada je Barcelona u pitanju.

Naime, Argentinac je spreman da igra u Barceloni potpuno besplatno, no ta mu želja neće moći biti ispunjena, prenosi španski "Sport".

Prvoligaški klub može zaposliti igrača sa platom od najmanje 200.000 eura godišnje, no ni to se u slučaju Lionela Messija ne važi. 

Oglasi

Za Lionela Messija, Barcelona mora da sklopi ugovor od najmanje 25 miliona eura godišnje, što je 25% njegove prethodne plate u La Ligi.

Propisi predviđaju da igrač koji je ranije igrao u La Ligi u narednom ugovoru ne može imati platu manju od 25% od prethodne.

Podsjetimo, sinoć je otac Lionela Messija i ujedno njegov agent, Jorge Messi, istakao da je želja njegovog sina da se vrati u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo želi da se vrati u Barcelonu i volio bih da ga vidim nazad u Barci. Mogu reći da smo sigurni, povratak u Barcelonu je sigurna opcija. Uskoro ćete znati budućnost", rekao je Jorge Messi.

Sastanak između Messijevog tabora i Laporte bio je veoma pozitivan i La Liga je konačno odobrila plan koji je Barcelona predstavila za finansijski fer-plej.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Picasso
Kepecu treba 9 asistenata na terenu.
4 0
user1676560946
Bog fudbala ima preko 300 golova gdje predribla bar 3 protivnicka igraca i zabije, ali mislim da su ti defanzivci potplaceni da ga puste da prodje, koje je komplexe nabio VARDRIDU ovaj Bog fudbala, jedini istinski GOAT
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi