Inler i Higuain režirali pobjedu Napolija nad Milanom
Foto: EPA

Pobjeda Napolija u derbiju

Inler i Higuain režirali pobjedu Napolija nad Milanom

Midhat Šljivak

Derbi susret 23. kola italijanske Serie A odigrali su na San Paolu Napoli i Milan, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Napoli je prvi prijetio preko Higuaina već u prvoj minuti. Ipak, Argentinac nije imao dobru koncentraciju, te je propala dobra šansa. 

Milan je iz prve prilike stigao do vodstva. Adel Taarabt je pogodio za prednost Rossonera u osmoj minuti od 1:0. Ovo mu je bio prvi gol u dresu Milana.

Radost gostiju je trajala samo tri minute. Igrala se 11. minuta kada je Gokhan Inler sjajnim golom donio izjednačenje domaćem timu (1:1). 

Napoli je igrao mnogo bolje u ostatku prvog poluvremena. Redale su se prilike pred golom Christiana Abbiatija, ali je golman Milana imao nekoliko jako dobrih odbrana, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

 Napoli je i u nastavku tražio put do mreže Milana. Do zasluženog vodstva su stigli u 56. minuti susreta. Inler je ubacio, a glavom je loptu u mrežu poslao Gonzalo Higuain za vodstvo domaćeg tima od 2:1.

Imala su do kraja susreta oba tima još nekoliko dobrih prilika, ali je samo domaći sastav uspio postići gol. U 82. minuti sureta Napoli je osigurao pobjedu zahvaljujući ponovo Gonzalu Higuainu, koji je postigao svoj drugi gol na meču za konačan rezultat susreta od 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:


SSC Napoli 0-1 AC Milan (Goal Adel Taarabt) by all-goals
SSC Napoli 1-1 AC Milan (Goal Gökhan Inler) by all-goals


SSC Napoli 2-1 AC Milan (Goal Gonzalo Higuain) by all-goals

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.