Insigne: Rezultat nije fer, mogli smo pobijediti
Foto: EPA

Fudbaler Napolija žali zbog poraza od Cityja

Insigne: Rezultat nije fer, mogli smo pobijediti

Napoli je večeras upisao poraz na svom terenu u okviru grupne faze Lige prvaka. Na San Paolo je stigao moćni Manchester City i slavio pobjedu rezultatom 4:2, uprkos solidnoj predstavi domaćih.

Ekipa Maurizija Sarrija je, ipak, prva došla do vodstva i to preko Lorenza Insignea, koji je u 21. minuti pogodio za 1:0.

Upravo strijelac prvog gola za Napoli smatra da njegova ekipa ima za čime žaliti, jer su, kako kaže, uspjeli izvršiti pritisak nad najboljim timom u Evropi.

"Konačni rezultat nije fer, zbog partije koju smo pružili. Postoji žaljenje, jer smo uspjeli na duži period vršiti pritisak na najbolju ekipu u Evropi", izjavio je nakon utakmice Insigne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako je u drugoj utakmici grupe F, u kojoj se nalazi i Napoli, Shakhtar savladao Feyenoord rezultatom 3:1, Napolitanci sada imaju šest bodova manje od ukrajinske ekipe, te su, čini se, ispali iz igre za plasman u nokaut fazu.

"Još uvijek vjerujemo, jer ako nastavimo igrati ovako nekada ćemo morati biti nagrađeni. Postoji određeno žaljenje, jer smo mogli pobijediti. Kod rezultata 2:2, njihov golman je sjajno odbranio Callejonov pokušaj, a mi smo odmah nakon toga primili gol...Moramo detaljno analizirati utakmicu i pokušati praviti manje grešaka", poručio je Lorenzo Insigne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi