Insigne srušio Liverpool!

Liverpool došao da se brani, ali nije uspio

Insigne srušio Liverpool!

Ekipa Napolija pobijedila je večeras na San Paolo stadionu Liverpool sa 1:0 u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka.

Od ovog susreta se očekivalo da uz meč Tottenham - Barcelona bude najzanimljiviji večeras, ali to se ni blizu nije desilo. Očekivali smo kišu prilika, ali smo uzbuđenja vidjeli tek u posljednjih 15-ak minuta meča.

U prvom poluvremenu možemo reći da je Napoli bio nešto dominantnija ekipa i pokušavao je preko Lorenza Insignea i Arkadiusza Milika, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku meča Napoli je ponovo bio klub koji je više želio pobjedu i samim tim je više napadao, ali većih šansi ponovo nije bilo do pred sami kraj kada je Dries Mertens mogao donijeti pobjedu svom timu, ali je pogodio prečku. I nakon toga Napoli je nastavio sa napadima i bio je sve opasniji. To mu se isplatilo u 90. minuti kada je Lorenzo Insigne zatresao mrežu Alissona za erupciju oduševljenja na San Paoulu. Čini se da je Liverpool u Napulj stigao sa namjerom da odbrani svoj gol i u tome na kraju ipak nije uspio.

Nakon ovog susreta Liverpool ima tri boda, dok je Napoliju ovo četvrti poslije dva kola.

U istom terminu na Dragao stadionu u Portu su se sastali istoimeni domaćin i Galatasaray, a domaći su na kraju slavili sa 1:0. Jedini gol na meču je postigao Marega u 49. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto sada u grupi D ima četiri boda, a Galatasaray je ostao na tri.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
imali su srece, trebali su izgubiti 5-0 najmanje, pa ljudi nemaju veznog reda Napoli ih vozao kako je htio...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi