Inspirativna priča: Salah podsjetio kroz kakav je pakao prolazio odlazeći na treninge
Salah: To što je on izdržavao, ne bi ni životinja

Primjer današnjim mladima

Inspirativna priča: Salah podsjetio kroz kakav je pakao prolazio odlazeći na treninge

U ekskluzivnom intervjuu za Liverpoolu službenu stranicu, nezaustavljivi egipatski fudbaler Mohamed Salah govorio je o nevjerojatnoj žrtvi koju je pretrpio kao mladić.

Inspirativna priča koja nam daje pravi uvid u njegovu izuzetno tešku mladost, govori o tome kolika je njegova ljubav prema fudbalu i pravi je primjer današnjim generacijama.

Zvijezda Liverpoola i svjetskog fudbala otkrio je kako je svakodnevno putovao na trening u 9 ujutro i vraćao se kući oko 22:30, koristivši najmanje pet autobusa da bi došao do svojeg odredišta.

"Ja sam prvobitno igrao za klub koji je bio pola sata udaljen od mog sela u Basyounu", rekao je za službenu stranicu Liverpoola.

"Onda sam potpisao za klub u Tanti, koji je bio udaljen sat i po. Od tamo sam otišao u Kairo, tako da je trebalo četiri do četiri i po sata vožnje pet dana u sedmici kako bi stigao na trening."

"Morao sam napustiti školu rano da putujem na trening. Bio bih u školi od 7 do 9 sati, a onda sam imao službeni papir, svojevrsno uvjerenje: "Mo može rano napustiti školu kako bi mogao doći do kluba do 14 sati."

"Tako sam bio u školi samo dva sata dnevno tokom tog vremena. Sada, sve bi bilo teže da nisam nogometaš, bar tako mislim!"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovako bi putovao pet dana u sedmici, svaku sedmicu tri ili četiri godine. Otišao bih u 9 ujutro, a onda bih stigao na teren za vježbanje u 14:00 ili 14:30. Trening je uvijek bio u 15:30 ili 16 sati. Završio bih trening u 18 sati, a onda bih otišao kući i stigao u 22:00 ili 22:30. Zatim bi nešto pojeo, spavao, a zatim dan poslije isto sve ponovljao.

I na tom putu nisam koristio samo jedan autobus - morao sam promijeniti tri, četiri ili čak ponekad pet autobusa samo da bi došao na trening i opet tako kući."

Top Komentari

Clode Banks
Živio sam i studirao u Egiptu. Pravi je pakao saobraćaj u Kairu ali i u ostatku Egipta. Mogu zamislit kroz šta je prošao po mikrobasevima, toktocima, onim suzukijevim i tojotinim kombijevima, starim raspadnutim autobusima
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi