Arnautović junak Intera: Nerazzurri u Madrid nose minimalnu prednost
FOTO: EPA

Osmina finala Lige prvaka, prva utakmica

Arnautović junak Intera: Nerazzurri u Madrid nose minimalnu prednost

H. Zilić

Prvi meč osmine finala Lige prvaka večeras su na San Siru odigrali domaći Inter i ekipa Atletico Madrida. Vidjeli smo jednu veliku borbu, a utakmica je završena rezultatom 1:0 za Inter, tako da nas u Madridu u revanšu očekuje sigurno dosta uzbuđenja, obzirom da je još uvijek sve otvoreno.

Prvu priliku bilježimo za goste u 12. minuti. Samuel Lino je šutirao, lopta odlazi pored gola Intera. U 18. minuti Inter uzvraća preko Thurama, bez promjene rezultata.

Nova dobra akcija Nerazzurra u 26. minuti preko Mkhitaryana koji je lijepo ubacio, no napadači Intera kasne na loptu i propala je dobra šansa za domaći tim.

Atletico prijeti ponovo u 39. minuti preko Hermosa, a do kraja prvog poluvremena imao je Inter priliku ponovo preko Thurama u 43. minuti, ali Oblak zaustavlja njegov pokušaj.

Drugo poluvrijeme šansom otvara domaća ekipa. Arnautović je odlično šutirao nakon ubačaja Dimarca, lopta odlazi malo pored gola golmana Oblaka. Inače Arnautović je početkom drugog poluvremena zamijenio Thurama koji nije mogao susret nastaviti zbog povrede, što je svakako zabrinulo navijače Nerazzurra.

Velika prilika za Jorgandžije u 56. minuti. Lino je primio loptu, šutirao je oštro iz dobre pozicije, lopta je otišla malo pored lijeve stative gola Intera, golman Sommer je već bio savladan.

Oglasi

Nakon toga period zatišja bez nekih uzbuđenja sve do 72. minute kada su gosti imali priliku preko Reinilda, ostalo je na semaforu 0:0.

Ipak, slavlje za domaće navijače u 79. minuti meča. Aranutović je bio u novoj prilici koju je ovaj put pretvorio u pogodak i to je bilo 1:0 za Inter.

Do kraja utakmice bilježimo pokušaj Lautara Martineza za domaće iz 83. minute i Alvara Morate za goste iz 90. minute, ostalo je na kraju konačnih 1:0 za Inter koji tako na revanš u Madrid nosi minimalnu prednost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Inter - Atletico Madrid 1:0 (Arnautović 79')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
djeko veceras nie igro jera znal ko
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi