Ovo je otac ponajboljeg penaldžije na svijetu: Radi 100.000 eura je slavnom sinu zabio nož u leđa

Prošao je sa četiri mjeseca suspenzije

Ovo je otac ponajboljeg penaldžije na svijetu: Radi 100.000 eura je slavnom sinu zabio nož u leđa

A. Čaušević

Nisu rijetke situacije gdje očevi radi pohlepe unište karijere svojim sinovima i zauvijek pokvare njihov odnos. Upravo se to prije nekoliko godina desilo danas jednom od najboljih organizatora igre u svijetu fudbala. 

Hakan Calhanoglu je ove sezone briljantan u dresu Intera. Turčin igra zaista briljantno i mozak je ekipe Simonea Inzaghija uz nevjerovatnu viziju.

Veznjak Nerrazurra djeluje odlično na terenu i dojam je da u posljednje vrijeme njegove lopte imaju oči, dok od ranije slovi za možda i najboljeg izvođača penala na svijetu.

Calhanoglu u Italiji igra od 2017. godine gdje je stigao iz Bayer Leverkusena. Prvo je potpisao za Milan za 23 miliona eura, a onda je 2021. besplatno prešao u Inter.

Dok je igrao za popularne Apotekare bio je primoran odraditi suspenziju od četiri mjeseca. Krivac za to je bio njegov pohlepni otac Huseyin.

Oglasi

Naime, kada je Hakan imao 17 godina igrao je za Karlsruhe njegov otac je potpisao ugovor za svog sina za Trabzonsporom, a da tada talentovani veznjak nije ništa znao o tome.

Turski klub nije znao da je imao ugovor sa Karlsruheom, ubrzo nakon toga se žalio FIFA-i te je na kraju Huseyin morao platiti kaznu od 100.000 eura. Proces je trajao nekoliko godina, a Hakan je prošao i suspenzojim od četiri mjeseca.

Hakan je nakon toga prešao u HSV gdje se zadržao dvije sezone, a na ljeto 2014. godine je prešao u Bayer Leverkusen gdje ga je stigla suspenzija.

Otac Huseyin i sin Hakan Calhanoglu dok je veznjak bio tinejdžer

"Nešto tako me može uništiti, ali to će me samo učiniti jačim, ali jedno je sigurno moj otac se više nikad neće petljati u moju karijeru", kazao je Calhanoglu prije šest godina.

Ocu i sinu su se fudbalski putevi poslije toga razdvojili. Hakan je angažovao nove menadžere, dok je Huseyin otišao da radi u Tursku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je august 2021. godine kada je imenovan za sportskog direktora niželigaša Gumushanespor, ali na toj funkciji se nije dugo zadržao.

Nije poznato kakav porodičan odnos sada imaju Hakan i Huseyin, ali životna priča veznjaka Intera je pravi primjer kako pohlepni otac može uništiti vlastito dijete. U ovom slučaju na sreću Calhanoglua šteta je bila kratkotrajna.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti