Inter čini sve da dovede Contea, obećali mu nova pojačanja
FOTO: EPA

Iako se čini nemogućim

Inter čini sve da dovede Contea, obećali mu nova pojačanja

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte pred početak ove sezone stigao je na klupu Chelseaja s kojim je na pragu osvajanja titule prvaka Engleske.

Međutim, u italijanskim medijima u posljednje vrijeme se sve više špekuliše da će se Conte ekspresno vratiti u Seriju A. Naime, interes za ovog trenera pokazao je Inter koji neće štediti svoj novac da dovede Contea na Meazzu ovog ljeta.

Prema pisanju medija na Apeninima Inter je ponudio Conteu godišnju platu od 12 miliona eura što je više nego što trenutno zarađuje na Stamford Bridgeu. Pored toga, čelnici kluba obećali su mu nekoliko zvučnih pojačanja za narednu sezonu u kojoj žele Inter vratiti u sami vrh Serije A.

Navodno, Interova glavna meta bit će vezni igrač Rome, Radja Nainggolan, te njegov saigrač Kevin Manolas. Inter je pokazao interes da pokuša dovesti Ezequiela Garayja, ali su poručili da je lista želja ovog kluba mnogo veća nego što se čini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, teško je očekivati da će Conte pristati tek tako da napusti Chelsea nakon jedne sezone u kojoj će vjerovatno postati prvak Engleske. Njegov naredni cilj sa Plavcima je osvajanje Lige prvaka. No, mnogo puta je dokazano da je u fudbalu sve moguće.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi