Ruše se kao kula od karata: Desetljeće su čekali na trofej, a sada im slijedi totalni egzodus!

Trener je već otišao

Ruše se kao kula od karata: Desetljeće su čekali na trofej, a sada im slijedi totalni egzodus!

Admin Čaušević

Deset godina su čekali na trofej, a preko noći je sve putu da se sruši kao kula od karata. 

Prije nekoliko mjeseci samouvjereni igrači su govorili da više nema "ludog" Intera, da je sada na redu Intera Antonija Contea. Međutim trener je bio prvi koji je digao sidro.

Tri dana nakon osvajanja prvog Scudetta nakon 2010. godine Conte je napustio Inter. Uzet će 7.5 miliona eura otpremnine za prijevremeni raskid ugovor. Odbio je da se prodaju neke od njegovih zvijezda da bi se koliko toliko popravila finansijska situacija. 

Kako sada stvari stoje odlaskom Contea Nerazzurrima slijedi i ezgodus jer su praktično sve najveće zvijezde na tržištu.

Lautaro Martinez, Romelu Lukaku, Achraf Hakimi, Alessando Bastoni, Stefan De Vrij, Nicolo Barella i Milan Skriniar, svi oni mogu otići jer se treba ostvariti što veći profit.

Pojedini igrači već javno žale zbog odlaska Contea. Istakli su se Hakimi koji je kazao da je jedan od razloga od dolaska upravo italijanski trener te Lukaku koji je u Milanu doživio potpunu renesansu.

Oglasi

Conte je tip trenera koji je opsesivan pobjedama i nije prvi put da se razilazi s klubom zbog viška ambicija. Slično je bilo i s Juventusom prije sedam godina kada mu Andrea Agnelli nije mogao obećati pojačanja koja je želio.

"Mi smo Inter i želimo pokriti svijet", rekao je predsjednik Intera Steven Zhang u decembru 2019. godine, ali 18 mjeseci kasnije sve se promijenilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nekoliko sedmica Suning se zadužio i za 275 miliona eura od američke kompanije Oaktree kako bi sanirao troškove što je izazvalo gnjev navijača koji smatraju da je bilo bolje rješenje prodaja. Potpredsjednik Javier Zanetti je nedavno kazao da će Nerazzurrima trebati nekoliko godina da se finansijski oporave. 

U Interu za sada i ne znaju ko će biti novi trener. Više imena je u opticaju. Posljednje informacije s Apenina govore da je izboru najbliži Simone Inzaghi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
A Conte preuzima Real
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi