Inter kreće po odbranu titule: Džeko igra od prve minute na Meazzi!

Debituje za novi klub

Inter kreće po odbranu titule: Džeko igra od prve minute na Meazzi!

E. Čaušević

Aktuelni prvaci Italije fudbaleri Intera danas počinju novu sezonu Serije A utakmicom protiv Genoe na svom terenu.

Inter je prošle sezone nakon 11 godina čekanja konačno uspio da osvoji Scudetto i zaustavi devetogodišnju dominaciju Juventusa.

Međutim, nakon završetka sezone stvari su krenule nizbrzo. Iz kluba su objaivli da se nalaze u velikim finansijskim problemima i zbog toga su prodali nekoliko igrača.

Klub su napustili Romelu Lukaku i Achraf Hakimi koji su bili ponajbolji igrači Intera u prošloj sezoni, a klub je zaradio skoro 200 miliona eura.

Također, na klupu Intera stigao je i Simone Inzaghi umjesto Antonija Contea koji je zbog neslaganja s čelnicima kluba odlučio da napusti Meazzu.

Pred početak sezone u Inter je stigao i naš Edin Džeko kao zamjena za Lukakua i zabio je odmah gol u svom prvom nastupu za ovaj klub u pripremnoj utakmici.

Meč na Meazzi danas se igra od 18:30 sati, a svi sigurno su nestrpljivo čekali sastavi Intera kako bi vidjeli da li će Dijamant igrati danas od prve minute protiv Genove.

Inzaghi je objavio sastav Intera prije nekoliko trenutaka, a ono što je najvažnije jeste da Džeko igra od prve minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Handanović, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić, Sensi, Džeko.

Image

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Sretno majstore, uvali im večeras bar 3 komada !
11 0
user1599499530
Sretno momcino !!!!!!!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi