Ne nazire se kraj Interovoj dominaciji, ostatak prvenstva je za njih samo puka formalnost

Ne nazire se kraj Interovoj dominaciji, ostatak prvenstva je za njih samo puka formalnost

E. Škorić

Nije zvanično, ali Inter je novi prvak Italije. Nakon večerašnje pobjede, teško da postoji ikakva šansa da ih bilo ko spriječi u konačnom slavlju.

Inter nastavlja da reda pobjede, a 23. prvenstvenu ostvario je večeras u meču 27. kola protiv Genoe. Na Giuseppe Meazzi je slavio sa 2:1 i sada ima čak 15 bodova prednosti.

Matematički, dakle, nije gotovo, ali trebalo bi se dogoditi svjetsko čudo da Juventus, Milan ili neko treći u ostatku prvenstva prestigne Nerazzurre, koji će, samo je pitanje dana, proslaviti novu titulu.

Što se večerašnje utakmice tiče, poveli su golom Asllanija u 30. minuti, a iskusni Čileanac Alexis Sanchez je osam minuta kasnije povisio na 2:0. Uparvo je on bio asistent kod prvog gola.

Uspjeli su Đenovljani u 54. minuti da smanje na 2:1, ali gol Vasqueza bio je tek utjehe radi. Inter će u narednom kolu gostovati Bologni, a taj duel bit će posebno zanimljiv napadaču Marku Arnautoviću, koji se vraća na teren bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon gostovanja Bologni, Inter će 13. marta imati pakleno gostovanje u Madridu kod Atletica u revanšu osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo da je u prvom duelu tim Simonea Inzaghija slavio sa 1:0.

Što se Genoe tiče, ona je za sada bezbrižna na 12. mjestu sa 33 boda, a u narednom kolu igrat će protiv Monze na svom terenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi