Inter hrabro na San Paolu, Napoli nije nedodirljiv
Foto: EPA

Serija A

Inter hrabro na San Paolu, Napoli nije nedodirljiv

E. Škorić

U derbiju devetog kola italijanske Serije A Napoli je ugostio Inter, a duel je okončan podjelom bodova (0:0).

Napoli ne zna za poraz ni nakon devetog kola, no ostat će mala žal kod domaćih navijača što nije upisan i deveti vezani trijumf.

 Inter je ekipa koja mrsi račune mnogima ove sezone i nakon pobjede nad Milanom u gradskom derbiju (3:2), večeras je uspjela da osvoji jako važan bod protiv Napolija.

Nakon večerašnje 'nule' Napoli ostaje prvi sa 25 bodova, Inter ima 23 na drugom mjestu, a ovja remi najbolje bi mogao da posluži Juventusu i Laziju, koji tek treba da igraju svoje mečeve i koji imaju po 19 bodova.

Što se same utakmice na San Paolu tiče, čudno da nije bilo pogodaka u susretu dvije izuzetno efikasne ekipe. I bilo je dobrih šansi na obje strane, Napoli je bio konkretniji, no i Inter je znao dobro da zaprijeti, pa možemo konstatovati da je ovo najpošteniji rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatno će sretniji bodom biti gosti koji su najavili borbu za titulu nakon dugo vremena i bez poraza su u zvaničnim utakmicama još od kraja prošle sezone, kada ih je pobijedio Sassuolo s 2:1. 

Serija A, 9. kolo:
Napoli - Inter 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi