Inter i Juventus remizirali u odličnom derbiju, genijalna asistencija Pjanića

Na Giuseppe Meazzi odigran Derby d'Italia

Inter i Juventus remizirali u odličnom derbiju, genijalna asistencija Pjanića

Admin Čaušević

Derbi 34. kola Serije A na Giuseppe Meazzi odigrali su Inter i Juventus. Konačan rezultat sjajnog meča bio je 1:1 uz prelijepu asistenciju Miralema Pjanića.

Nerazzurri su odlično otvorili meč protiv novog-starog šampiona, a do vodstva su stigli u 7. minuti. Odličan volej sa oko 25 metara uhvatio je Radja Nainggolan, a lopta je završila u mreži uz pomoć Wojciecha Szczesnog.

Ukoliko je poljski golman pogriješio kod prvog gola uspio se iskupit u natavku meča. U 12. i 14. minuti je sjajno zaustavio pokušaje Maura Icardija i Stefana de Vrija.

Inter je bio puno bolji rival u prvom poluvremenu te se na odmor otišlo pri zasluženom vodstvu domaćina.

Bianconeri su puno odlučnije zaigrali u nastavku utakmice, iako je Ivan Perišić u 58. minuti propustio dobru šansu za Nerazzurre.

U 62. minuti stvari su vraćene na početak. Pjanić je genijalno odigrao petom Cristianu Ronaldu koji veoma preciznim udarcem pogađa "malu mrežicu".

U 70. minuti Szczesny je odbranio šansu Perišiću, da bi u 79. minuti pokušaj Emrea Cana završio malo iznad prečke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Finiš utakmice je protekao u otvrenoj igri s obje strane, s tim da su gosti bili nešto opasniji. U nadoknai je Matheus Pereira mogao zabiti za potpuni preokret, ali mladi fudbaler nije imao sreće.

Na kraju, može se reći i najrealniji rezlutat i zaslužena podjela bodova. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije