Inter i Napoli remizirali, teška povreda Higuaina
Foto: EPA

Remi Intera i Napolija

Inter i Napoli remizirali, teška povreda Higuaina

Midhat Šljivak

Derbi susret 35. kola italijanske Serie A odigrali su večeras na Giuseppe Meazzi Inter i Napoli, a na kraju pobjednika u ovom susretu nije bilo (0:0)...

Gosti iz Napulja su odlično otvorili meč, a do vodstva su mogli stići već u prvoj minuti. Callejon se našao u odličnoj prilici, ali je iz odlične situacije bio neprecizan. Uzvratio je potom Hernanes u dva navrata, zatim i Kovačić, no Reina je bio siguran.

Još jedan pokušaj je imao Callejon. Ponovo se našao u sjajnoj šansi, ali je španski napadač ponovo promašio. Nastavilo se s jako dobrom igrom na obje strane. Inler je prijetio Handanoviču u dva navrata, ali je i on bio neprecizan. Palacio je na drugoj strani imao šansu, također je neprecizan te se na odmor otišlo bez golova.

Otvaranje drugog poluvremena je ponovo donijelo uzbuđenja. Higuain i Mertens su propustili odlične prilike, Inter se odbranio. Higuain je pokušao i u 74. ponovo je naprecizan, da bi zatim Inler u 81. minuti pogodio stativu, što je bila najbolja prilika za Napoli.

Potom se Higuain teško povrijedio, te je iznesen u 85. minuti susreta. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Inter - Napoli 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.