Sezona tek završila, a Inzaghi već otpisao pola ekipe Intera

Napuštaju Meazzu

Sezona tek završila, a Inzaghi već otpisao pola ekipe Intera

E. Čaušević

Inter nije uspio da odbrani titulu prvaka Italije iako je većinu sezone bio na prvom mjestu Serije A.

Nakon prvog dijela sezone očekivalo se da će Inter doći lagano do novog Scudetta, ali je klub s Meazze uspio da izgubi svu tu prednost s nekoliko neočekivanih kikseva, a na kraju je Milan to znao da iskoristi.

Ova sezona nije potpuni krah Intera jer je ovaj tim uspio da osvoji Kup i Superkup Italije čime na Meazzi sigurno mogu biti zadovoljni.

Međutim, već sada je jasno da će Inter na ljeto napraviti određene promjene u igračkom kadru. Iako je sezona tek završena čini se da se već znaju imena pojedinih igrača koji će napustiti klub.

Fabrizio Romano objavio je jutros da će Inter gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Alexis Sanchez i Arturo Vidal kojima je Simone Inzaghi poručio da neće računati na njih u narednoj sezoni, te da je najbolje da sreću potraže u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidal je odavno odlučio da ide iz Intera ovog ljeta i kako stvari stoje on će karijeru nastaviti u Brazilu i to u dresu Flamenta. Što se Alexisa tiče interes je pokazalo nekoliko klubova, ali konkretnih ponuda još uvijek nema.

Pored dvojice Čileanaca očekuje se da će na ljeto Inter napustiti Ionut Radu, Alex Cordaz, Andrea Ranocchia, Aleksandar Kolarov, Roberto Gagliardini, Matias Vecino i Felipe Caicedo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi