I to treba znati: Džeko nije ni dodirnuo loptu, a velike zasluge ima za gol Intera

Kup Italije

I to treba znati: Džeko nije ni dodirnuo loptu, a velike zasluge ima za gol Intera

Edmir Škorić

Na stadionu Giuseppe Meazza igra se revanš susret polufinala Kupa Italiije, a Inter je poveo u 15. minuti.

Prvi duel velikih italijanskih rivala završen je rezultatom 1:1, a duel u Milanu počeo je boljom igrom Intera, koji vodi s 1:0 i za sada je bliže polufinalu.

Federico Dimarco je pogodio za vodstvo Intera i veliko slavlje na tribinama.

Važi napomenuti da je reprezentativac BiH Edin Džeko stater u redovima domaćeg tima, koji je trenutno bliže velikom finalu, ali još uvijek je naravno sve otvoreno.

Upravo je Džeko jedan od zaslužnih za gol iako nije imao nijednog dodira s loptom. Naime, Edin je svojom kretnjom prevario igrače Juventusa, Barella je potom loptu usmjerio ka Dimarcu, koji izlazi sam pred gol gostiju i pogađa. 

Oglasi

Lautaro je moga da povisi na 2:0, no bio je neprecizan, dok je De Sciglio u 26. minuti glavom loptu poslao pokraj gola domaćih. Sve u svemu, dobar meč za sada, bit će sasvim sigurno još puno uzbuđenja.

Pobjednik će u finalu navjerovatnije igrati protiv Fiorentine koja ima 2:0 protiv Cremonesea uoči sutrašnjeg revanša u Firenci.

Inter je bio u rezultatskoj krizi, ali se u posljednje vrijeme značajno podigao, što je potvrdio visokom pobjedom nad Empolijem uz dva  gola i asistenciju Lukakua, a prethodno je izbacio Benficu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko

Juventus: Perin; Bremer, Bonucci, Alex Sandro; De Sciglio, Rabiot, Locatelli, Miretti, Kostić; Di Maria; Chiesa

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahahahahahahhahahahahaaha
3 0
BigBosnianBoss
Kada su Hrvati falili Modrića zbog predasistencija bilo mi je pomalo smijesno ali ovo je dno.Pozz
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi