Edin Džeko i njegov Inter u finalu Kupa Italije!

Juventus poražen na Meazzi

Edin Džeko i njegov Inter u finalu Kupa Italije!

E. Škorić

Inter je u uzvratnom susretu polufinala Kupa Italije pobijedio Juventus sa 1:0, te se tako sa ukupnih 2:1 plasirao u finale.

Inter je očigledno prevaizašao rezultatsku krizu, barem sudeći po posljednja dva meča. Nedavno je pobijedio Empoli s 3:0 u Seriji A, a večeras je na Giuseppe Meazzi savladao Juventus sa 1:0, ali ova pobjeda donosi veliko finale i borbu za trofej.

Podsjećamo, u Torinu je Juventus poveo sa 1:0, ali je golom Romelua Lukakua sa penala Inter došao do 1:1, da bi večeras jedan gol bio dovoljan Nerazzurrima, a on je stigao u 15. minuti.

Lukavi Edin Džeko je zavarao defanzivce Juventusa, Barella potom loptu sjajno dodao u srednu do Federica Dimarca, kojem nije bilo teško da postigne gol koji će, ispostavilo se, biti odlučujući.

Lautaro Martinez je do kraja prvog dijela imao jednu obećavajuću priliku, ali je pucao pored gola, dok je Mattia De Sciglio na jedan centaršut glavom pucao pokraj lijeve stative.

Oglasi

U 53. minuti Džeko je zatresao mrežu Juventusa, ali je bio u ofsajdu i gol je poništen. Inter je bio opasan iz kontri, imao neke dobre šanse, dok Juventus nije bio pretjerano opasan pred golom domaćeg tima.

U pokušaju Juventusa da svim silama dođe do izjednačenja, Inter je prijetio kontrama. Za Staru damu vrijeme je curilo i na kraju iscurilo, pa će Inter igrati za trofej, dok Juventus ostaje bez posljednje šanse da osvoji barem nešto u turbulentnoj sezoni.

Inter će u velikom finalu sljedećeg mjeseca igrati protiv Fiorentine ili Cremonesea. Viole su za sada mnogo bliže finalu jer u Firenci dočekuju rivala sa prednošću od dva gola (2:0).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je večeras bio starter ispred Lukakua, ali ga je Belgijac zamijenio u 68. minuti. Iskusni bh. reprezentativac nažalost ponovo nije postigao gol i ta negativna serija traje, ali za njega je sasvim sigurno mnogo važnije da je tim prošao u finale.

Inter želi u prvenstvu da završi među četiri vodeće ekipe, a to neće biti lako jer je konkurencija sve veća i jača, dok će osvajanje trofeja tražiti u Kupu, a ne zaboravimo da igra i polufinale Lige prvaka protiv gradskog rivala Milana. Ti se mečevi igraju 10. i 16. maja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi