"Rekao sam Cristianu Ronaldu u lice da ga mrzim"

Dybala priznao

"Rekao sam Cristianu Ronaldu u lice da ga mrzim"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je takav tip igrača da ga drugi ili vole ili mrze, ali rijetko ko mu je u lice imao hrabrosti reći da ga mrzi, ali uradio je to Paulo Dybala.

Argentinski reprezentativac je kao i svi Argentinci naklonjen Lionelu Messiju, što je automatski značilo da Ronalda baš i ne voli, ali je aktuelni ofanzivac Rome imao priliku da igra sa Portugalcem u Juventusu.

Argentinac je ipak pun poštovanja kada govori o trenutnoj zvijezdi Al-Nassra, pa je tako u razgovoru za DAZN rekao:

"Bile su tri dobre godine s Cristianom Ronaldom, tim Juventusa je bio vrlo jak i on nam je dao nešto više", rekao je Dybala, pa je dodao:

"U Argentini se rivalstvo između Messija i Cristiana duboko osjeća. Očito sam kao dijete uvijek bio na Messijevoj strani. Jednom smo putovali na utakmicu, ja sam bio u stražnjem dijelu aviona, a on je sjedio naprijed. U jednom trenutku tokom leta prišao mi je da razgovaramo o nogometu i mnogim drugim stvarima, razgovarali smo općenito o našem životu i u jednom trenutku sam mu rekao 'praktički sam te mrzio kao dijete'. Smijali smo se tome, među nama je oduvijek bio dobar odnos".

Cristiano i Dybala činili su dobar tandem u Juventusu tokom boravka u Torinu. Sada njih dvojica igraju za druge klubove i ciljevi su im drugačiji.

Oglasi

Dybala je jedan od ključnih igrača Rome, pokazao je to nedavno protiv Feyenoorda u četvrtfinalu Evropske lige. Argentinac se povrijedio, zbog čega će propustiti derbi s Milanom, ali njegov tim vodi bitku za plasman u Top 4 u Seriji A, a također će protiv Bayer Leverkusena igrati poluifnale Evropske lige.

Što se Ronalda tiče, on je početkom godine potpisao za Al-Nassr, a do sada je postigao 11 golova za ovaj tim. Ipak, u posljednje vrijeme ne igra najbolje, te je u ponedjeljak ostao bez šanse da osvoji trofej u Kupu Saudijske Arabije, dok je na tabeli prvenstva njegov tim drugi i sa sve manjim izgledima da osvoji titulu.

Portugalca to naravno frustrira, došao je da osvaja trofeje i to treba da bude jedini cilj jer ipak su za njegov dolazak bogati Arapi izdvojiti stotine miliona eura.

U bogatoj karijeri Ronaldo je igrao za Sporting, Manchester United u dva navrata, Juventus i Real Madrid, gdje je ostavio najveći trag.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybalina karijera je pak nešto skromnija i gotovo cijelu je proveo u Italiji igrajući za Palermo tri godine, za Juventus sedam i za Romu od 2022. godine. U Argentini je ponikao u Cordobi.

S Argentinom je osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru i jedan je od velikih prijatelja Messija, a spada u onu kategoriju rijetkih igrača koji su imali tu sreću da imaju saradnju sa dvojicom najboljih na svijetu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi