Inzaghi ispravlja grešku iz prethodnih utakmica, Edin Džeko u centru pažnje pred finale

Juve i Inter se bore za trofej Kupa Italije

Inzaghi ispravlja grešku iz prethodnih utakmica, Edin Džeko u centru pažnje pred finale

Endin Čaušević

Juventus i Inter igraju u srijedu veliko finale Kupa Italije na stadionu Olimpico u Rimu.

Oba tima imaju šansu da spase sezonu osvajanjem trofeja Kupa Italije, a to se posebno odnosi na Juventus koji je ove sezone u potpunosti zakazao.

Inter s druge strane se i dalje bori s Milanom za Scudetto, no jasno je da su Rossoneri u dosta boljoj poziciji dva kola prije kraja prvenstva jer imaju dva boda više u odnosu na gradskog rivala.

Utakmica u Rimu je šansa za ove klubove da barem malo poprave utisak iz ove sezone. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja i velika borba vjerovatno najvećih rivala u italijanskom fudbalu.

Mediji na Apeninima špekulišu već o početnim sastavima za okršaj Juventusa i Intera, a u centru pažnje danas se našao mogući sastav kluba s Meazze.

Gazzetta dello Sport je objavila danas da je Simone Inzaghi odlučio da se osloni na sastav koji mu je ove sezone donio najbolje rezultate. U posljednje vrijeme u napadu je davao šansu više Joaquinu Correi nego Edinu Džeki, ali u finalu će se to promijeniti jer u prethodnih mečevima to nije dalo najbolji rezultat.

Kako piše Gazzetta gotovo je sigurno da će Džeko igrati od prve minute protiv Juventusa jer je bh. napadač pokazao ove sezone da je itekako stvoren za velike utakmice, a takav igrač je prijeko potreban Inzaghiju u početnom sastavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mogući sastav Intera: Handanović, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Perišić, Calhanoglu, Brozović, Barella, Lautaro, Džeko.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone za Inter odigrao čak 46 utakmica, te je zabio 17 golova i upisao je deset asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije