Inter konačno izašao iz "okova" FFP-a

Dobre vijesti za Nerazzurre

Inter konačno izašao iz "okova" FFP-a

Inter je ispunio sve uslove i danas je zvanično izašao iz sporazuma o nagodbi sa UEFA-om koji je bio na znazi zbog kršenja pravila finansijskog fair-playja (FFP).

Nerazzurri su sporazum o nagodbi potpisali u maju 2015. godine, a danas je objavljeno je Inter skinuo "okove" istog.

Tako će Inter imati na raspolaganju svoju kompletnu ekipu ukoliko se kvalifikuje za naredno izdanje Lig prvaka, a milanski velikan će moći i opuštenije poslovati tokom ljetnog prelaznog roka.

Nije se, međutim, samo Inter na današnji da riješio sporazuma o nagodbi i intenizvnog nadzora UEFA-e.

"Organ finansijske kontrole klubova (CFCB) i njegova istražiteljska komora su potvrdili da su Astana, Bešiktaš i Inter ispunili ciljeve svojih sporazuma. Astana je sporazum potpisala u maju 2016., dok su preostala dva kluba do učinila u maju 2015. Zbog toga su svi izašli iz ugovora", saopštenje je koje je pristiglo iz UEFA-e.

"Istražiteljska komora CFCB-a je odlučila da slučaj Trabzonspora proslijedila je sudkoj komori jer je klub prekršio pravila sporazuma o nagodbi potpisanog u maju 2016. Klub nije uspio 'doći na nulu' tokom perioda monitorniga u sezoni 2018/2019.", poručili su iz UEFA-e.

Dakle, Trabzonspor će se i dalje nalaziti pod lupom UEFA-inih kontrolora, dok Inter, Bešiktaš i Astana konačno mogu "prodistati".

Edin Džeko blizu potpisa za Inter

Bh. napadač je navodno blizu transfera iz Rome u Inter, a isti bi se mogao realizovati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, pregovori između Rome i Intera traju već dugo. Sada su međutim u fazi mirovanja, ali će biti nastavljeni odmah po završetku ove sezone.

Gazzetta tvrdi kako će vjerovatno sve biti završeno bez ikakvih problema i da će Džeko biti 'poklon' za novog trenera Antonija Contea, koji bi trebao preuzeti ekipu od naredne sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi