Inter konačno slavio na Meazzi: Poražena Fiorentina

Milito i Cassano presudili Violama

Inter konačno slavio na Meazzi: Poražena Fiorentina

A. Haznadarević

Navijači Intera na stadionu Giuseppe Meazza, u susretu protiv Fiorentine su konačno imali priliku slaviti jednu domaću pobjedu svojih miljenika, budući da im od početka sezone to nikako nije polazilo za rukom.

Iako Nerazzurri perfektno igraju u gostima, prva pobjeda na domaćem terenu je došla tek iz trećeg pokušaja, ito protiv Fiorentine rezultatom 2:1.

 

Domaći su dobro otvorili meč, a već u 17. minutu su imali priliku da iz jedanesterca dođu u vodstvo, nakon što je defanzivac gostiju Rodriguez rukom blokirao šut Zanettija. 

Napadač Nerazzurra Diego Milito je preuzeo odgovornost, te doveo svoju ekipu u vodstvo.

 

Inter je držao minimalno vodstvo sve do 34. minuta, kada Ranocchia pronalazi Cassana, koji neometan posprema loptu u mrežu Fiorentine.

 

Gosti su preko Romula odgovorili u 40. minutu, koji odmjerenim udarcem glavom smanjuje na 2:1, nakon ubačaja Pizzara.

 

U drugom dijelu igre, osim par izglednih prilika na obje strane, ništa značajnije se nije dešavalo, pa je sve do posljednjeg sudijskog zvižduka ostalo 2:1 za domaću ekipu.

 

Seria A, 6. kolo:

Inter - Fiorentina 2:1 (17. Milito (P), 34. Cassano / 40. Romulo)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.