Jedna zvijezda Intera otvarala dušu pred kamerom, druga hrabro stala pred najžešće navijače

Kriza pogodila aktuelnog prvaka

Jedna zvijezda Intera otvarala dušu pred kamerom, druga hrabro stala pred najžešće navijače

Edmir Škorić

"Neobjašnjivo", izjavio je Stefan de Vrij nakon nedjeljnog Interovog poraza od Sassuola (0:2).

De Vrij otvorio dušu pred kamerama, Lautarov potez

Stoper Intera svjestan je da je ovo bila utakmica koja se morala dobiti kako bi se iskoristio kiks gradskog rivala Milana, koji je dan ranije odigrao 2:2 sa Salernitanom, i kako bi se opet zasjelo na vrh tabele.

Međutim, Inter je podbacio, Sassuolo je s dva gola napravio pravu senzaciju, a Nerazzurri ponovo trpe žestoke kritike.

Stefaj de Vrij je nakon poraza od Sassuola bio među rijetkim igračima Intera koji su imali hrabrosti da stanu pred kamere i da otvoreno govore o meču.

"Osjećaji su negativni, a prvo poluvrijeme bila je prava noćna mora sa totalno promašenim pristuom i to nas jako boli", rekao je De Vrij, dodavši:

Oglasi

"Neobjašnjivo je , ne možemo ovako započeti utakmicu, s četiri prilike koje se nude protivniku nakon naših promašaja. Izgubili smo previše lopti, a oni su bili jako dobri u kontri. Morat ćemo analizirati susret i naučiti, jer se takva situacija ne može ponoviti u budućnosti".

Mnoge zvijezde milanskog kluba bile su na udaru kritika, bijesni navijači su pojedine izviždali, a Lautaro Martinez je skupio dovoljno snage da ode pred najvatrenije pristalice kluba i da im se lično izvini.

O Argentincu se posebno govori jer je bez pogotka od 17. decembra 2021. godine u Seriji A. Zadnji je dao protiv Salernitane, ali je sa 11 golova i dalje vodeći strijelac tima. Lautaro na osam mečeva u nizu nije dao gol i od 2019. godine nije imao ovako lošu seriju.

Situacija je tim delikatnija s obzirom na to da je Inter u posljednjih pet nastupa dobio samo jednu malu utakmicu, što je nedopustivo za aktuelnog šampiona koji želi novu titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekad nezaustavljivi Interov napad postao je nemoćan, dao je samo četiri gola na zadnjih pet utakmica...

Bh. reprezentativac Edin Džeko je na posljednjih 15 mečeva postigao samo tri gola, pa je za očekivati da čelnici kluba na kraju sezone krenu po nove napadače, s tim da se u medijima u Italiji spominju odlasci Lautara i Alexisa Sancheza, a ostanci Džeke i Joaquina Corree.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ide inter lagano na 4 poziciju.Juve ih prestize laganini
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti