Inter se ispromašivao, a Liverpool u finišu utakmice to brutalno kaznio

Redsi slavili na Meazzi

Inter se ispromašivao, a Liverpool u finišu utakmice to brutalno kaznio

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su večeras Inter u gostima sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Inter je bolje otvorio večerašnju utakmicu na Meazzi i bilo je jasno da prvak Italije želi doći do pobjede i ostvariti prednost pred revanš meč koji se narednog mjeseca igra na Anfieldu.

Domaći su prvi zaprijetili u petoj minuti kada je pokušao Lautaro Martinez, ali je lopta otišla pored desne stative. Samo četiri minute kasnije prijeti i Liverpool. U šansi je bio Thiago koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali i on šutira pored gola.

Pet minuta kasnije u prilici je bio Mane. Nakon centaršuta Senegalac je pokušao glavom, no bio je neprecizan i lopta ide preko gola Handanovića.

Samo dvije minute kasnije fantastična prilika za Inter. Nakon centaršuta s lijeve strane lopta dolazi u petercu do Calhanoglua koji dobro šutira, ali je prečka bila saveznik Alissona i ostalo je 0:0.

Mane je pokušao ponovo u 23. minuti kada je imao odličnu šansu, ali ponovo je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije iz slobodnjaka je pokušao Alexander-Arnold, no promjene rezultata nije bilo.

Oglasi

Inter je zaprijetio u samom finišu prvog dijela. Nakon centaršuta glavom je šutirao Škriniar, no i on šutira pored gola.

U drugom poluvremenu Inter je bio dosta agilniji i dosta više je prijetio od Redsa. U 56. minuti Perišić je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio je u peterac, ali Lautaro u djeliću sekunde kasni i nije uspio da pošalje loptu u gol.

Mreža Liverpoola zatresla se u 60. minuti kada je Edin Džeko izašao sam na Alissona i pogodio, ali je pogodak bh. napadača opravdano poništen zbog ofsajda.

Tri minute kasnije konačno prijete i Redsi. U šansi je bio Luis Diaz koji je iz dobre pozicije šutirao direktno u Handanovića.

Inter je novu šansu imao u 73. minuti Calhanoglu je izveo korner, najviši u kaznenom prostoru Liverpoola bio je Dumfries koji je šutirao preko gola Alissona.

Oglasi

I onda u 76. minuti šok za igrače i navijače Intera. Robertson je izveo korner i sjajno centrirao za Roberta Firmina koji glavom matira Handanovića za vodstvo Liverpoola od 1:0.

Četiri minute kasnije Inter ponovo prijeti. Alexis je pokušao uposliti Džeku, ali je Thiago uspio da presječe loptu na koju je naletio Perišić i sa nekih 17 metara dobro šutirao, no lopta je otišla preko gola.

U 83. minuti ponovo muk na Meazzi. Alexander-Arnold centrira s desne strane, jedan igrač Liverpoola je glavom spustio loptu na koju je natrčao Mohamed Salah koji je savladao Handanovića i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter je pokušao do kraja utakmice barem da smanji prednost, ali nije uspio. Liverpool je slavio sa 2:0 i tako ostvario odličan rezultat pred revanš utakmicu na Anfieldu koja je na rasporedu 8. marta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Ne mogu da vjerujem. Pa Inter ih je razbio totalno u drugom poluvremenu, gol je visio u zraku. Liverpool nije mogao 2 pasa da sastavi. I onda iz nicega korner i gol. Sto je najgore primise i drugi gol bezveze. A trebalo je najmanje remi da bude. Steta! Forza Inter!
25 11
King_Kenny
...ocajna igra Liverpoola do one trostruke izmjene,Klopp me razocarao ovim kukavickim pristupom protiv daleko nekvalitetnije ekipe...Perisic i Dumfries su razvalili Arnolda i Robertsona,a ocekivao sam suprotno...sve u svemu Inter je zasluzio nerijeseno,ali kad nisu iskoristili onih par sansi znalo se da ce kaznena ekspedicija da to kazni.
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi