Dok legendarni Klinsmann ne bira riječi, Džeko je dobio nevjerovatnu ponudu za nekog ko puni 37

Želje Dijamanta su poprilično jasne

Dok legendarni Klinsmann ne bira riječi, Džeko je dobio nevjerovatnu ponudu za nekog ko puni 37

A. Čaušević

Edin Džeko će biti glavna uzdanica Intera u borbi za prvi ovosezonski trofej sa Interom. Dok se čeka odluka o njegovov budućnosti, pohvale na račun popularnog Dijamanta uputio je Juergen Klinsmann.

Inter u srijedu protiv Milana igra utakmicu italijanskog Superkupa, a Džeko će zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi Nerazzurra uz Lautara Martineza.

Romelu Lukaku je upitan te nema snage za 90 minuta pa će se Simone Inzaghi ponovo morati osloniti na Dijamanta o čemu je govorio i legendarni Juergen Klinsmann.

"Još ima vremena da vidimo starog Lukakua, nije bio maksimalno spreman, a poznato je da Edin svakoga preznoji za mjesto u ekipi", rekao je Klinsmann te uputio pohvale na račun kapitena bh. reprezentacije.

"Džeko što je stariji više postiže golove. Teško je ostaviti Džeku van tima, radi se o igraču kojeg svi žele imati."

Da ima istine u riječima čuvenog njemačkog fudbalera svjedoče i vijest sa Apenina kada je u pitanju Džekin novi ugovor.

Oglasi

Želja Džeke je da ostane u Milanu gdje se odlično uklopio na način života, dok i Nerazzurri žele da ga zadrže, ali uz manju platu.

Ipak, kako piše specijalizovani portal za vijest o milanskom klubu InterNews, Inter se ne bi smio osloniti na manju ponudu od 5 milona eura godišnje koliko Džeko trenutno zarađuje.

Naime, jedan neimenovani klub iz Premiershipa je spreman Džeki dati godišnju 5 miliona eura što zvuči nevjerovatno pošto će Sarajlija u martu proslaviti svoj 37. rođendan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Intera, stav milanskog kluba je poprilično jasan. Maksimalna godišnja plata prema novom ugovoru će biti 4 miliona eura plus bonusi.

Džeko spada u grupu najboljih napadača 21. stoljeća, iako je ušao u jesen karijere i dalje ima itekako visoku reputuaciju na međunardnom nivou pa će u Interu morati požuriti ukoliko žele da ga zadrže u timu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Džeko je to...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi