Inter na krilima Lukakua srušio Udinese, Eriksen se nije proslavio na debiju

Važna pobjeda Nerazzurra

Inter na krilima Lukakua srušio Udinese, Eriksen se nije proslavio na debiju

A. Čaušević

Nakon tri uzastopna remija Inter je stigao do trijumfa u Seriji A pobijedivši Udinese s 0:2. 

Inter je do veoma važnog trijumfa u borbi za Scudetto stigao golovima u drugom poluvremenu, a dvostruki strijelac je bio Romelu Lukaku.

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično izjednačeno, bez velikih prilika na obje strane. Udinese je bio konkurentan do sredine drugog dijela kad su Nerazzurri podigli nivo igre.

Gosti iz Milana su pitanje pobjednika riješili u razmaku od nekoliko minuta. Vodeći gol za goste Lukaku je zabio u 64. minuti nakon što je precizno gađao i pogodio.

Sedam minuta kasnije opravdano dosuđen penal za Inter. Golman Udinesea Juan Musso je srušio Alexisa Sancheza, a Lukaku je bio siguran s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Christian Eriksen, zvučno pojačanje Intera, bio je starter i nije odigrao utakmicu za pamćenje. Evidentno je da će danskom veznjaku biti potreban određen period za adaptaciju na italijanski fudbal.

Povremeni bh. reprezentativac Mato Jajalo je na trenu proveo posljednjih 20-ak minuta nakon što je meč započeo s klupe.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi