Inter ostao bez Handanovića pred najvažnije utakmice u sezoni

Van terena tri ili četiri sedmice

Inter ostao bez Handanovića pred najvažnije utakmice u sezoni

E. Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su u gostima pobijedili Udinese sa 2:0 u meču 22. kola italijanske Serije A.

Inter je na krilima Romelua Lukakua uspio da dođe do važna tri boda i tako zadrži priključak za liderom Juventusom. Tim s Meazze sinoć je bio oslabljen jer na golu nije bilo Samira Handanovića koji se povrijedio na treningu.

Umjesto njega na golu je bio rezervni čuvar mreže Daniele Padelli koji je dobro odradio svoj posao. U Interu su se nadali da bi se Handanović mogao vratiti na teren ove sedmice, ali su prognoze lošije nego što se mislilo.

Corriere dello Sport je objavio danas da će Handanović zbog povrede prsta van terena biti tri ili četiri sedmice. To znači da će propustiti dva velika derbija protiv Milana i Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, ono što može utješiti navijače Intera jeste da će se Handanović sigurno vratiti na gol do 1. marta kada ih očekuje veliki okršaj protiv Juventusa s kojim se bore za titulu ove sezone.

Inter u nedjelju igra veliki gradski derbi protiv Milana, a zatim gostuju Laziju. Poslije toga ih očekuje duel protiv Sampdorije, pa teško gostovanje Juventusu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti