Inter ostao bez jednog od najvećih talenata, zauzvrat dobija siću

Willy Gnonto napustio Nerazzurre

Inter ostao bez jednog od najvećih talenata, zauzvrat dobija siću

Inter je ostao bez omladinca na kojeg se u Milanu gledalo kao na veliku nadu Nerazzurra.

Riječ je o 16-godišnjem Wilfriedu "Willyju" Gnontu.

Naime, ovaj mladi ofanzivac je danas potpisao ugovor sa švicarskim Zurichom.

FC Zurich je na zvaničnoj web stranici saopštio da je Gnonto potpisao trogodišnji ugovor koji će početi teći od početka sezone 2020/2021.

Ovo je prvi profesionalni ugovor za mladog Gnonta što znači da će Inter vjerovatno od Zuricha dobiti samo naknadu za treniranje - cifru od oko 200.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gnonto je rođen u italijanskom gradiću Verbania, a njegova porodica je porijeklom iz Obale Slonovače.

Mladi ofanzivac je bio članom italijanske U17 reprezentacije na zadnjem Svjetskom prvenstvu u toj starosnoj kateogoriji, dok je u Interu nastupao za U19 ekipu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi