Inter postavio novi rekord

Inter postavio novi rekord

Inter je pod trenerskom palicom Antonija Contea odlično otvorio novu sezonu Serije A, a jedini kiks Nerazzurra u dosadašnjem dijelu sezone predstavlja remi sa praškom Slavijom u 1. kolu grupne faze Lige prvaka.

Nije Interu loše išlo na terenu ni prošle sezone, izborio je ušeće u Ligi prvaka, ali je još bolje išlo po pitanju finansija i profita.

Naime, Nerazzurri su danas objavili da je klub prošle sezone ostvario zaradu od 415 miliona eura, što predstavlja novi rekord. Također, ovakva zarada predstavlja i porast od 20% u odnosu na sezonu 2017/2018. Tada je Inter inkasirao 346 miliona eura.

Italijanski mediji prenose da su vlasnici, Suning grupa, naporno radili kako bi smislili nove načine za akumuliranje profita jer to klubu pomaže i da se riješi "okova" finansijskog fair-playja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veliki dio prošlosezonske zarade došao je zahvaljujući ušeću u Ligi prvaka, ali i uvećanju novca koji stiže u klub od sponzora.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi