Inter bolji od Lazija, poraz Napolija na San Paolu

Serija A, 5. kolo

Inter bolji od Lazija, poraz Napolija na San Paolu

Večeras je odigrano sedam mečeva 5. kola Serije A. U nešto ranijem terminu je Atalanta savladala Romu, dok se od 21:00 igralo šest utakmica.

Derbi je svakako bio susret Intera i Lazija na Giuseppe Meazzi.

U duelu Intera i Lazija je viđeno dosta soldinih šansi, ali je pobjednika odlučio jedan gol. Igrala se 23. minuta kada je Biraghi odlično ubacio, a D'Ambrosio još bolje snašao pred golom Lazija i pogodio za 1:0. Ispostavilo se da je tada postavio i konačnih 1:0.

Inter je ostao stopostotan u Seriji A, te je i dalje na prvom mjestu - sa 15 osvojenih bodova.

Fiorentina je sa 2:1 na svom terenu savladala, na startu sezone jako slabu, Sampdoriju.

Golove za Viole su postigli Pezzella (31. minuta) i Chiesa (57. minuta), a treba istaći da su gosti igrali sa igračem manje od 54. minute kada je Murilllo dobio drugi žuti karton. Sampdorija je u 79. minuti stigla do počasnog gola preko Bonazzolija.

Večeras je samo jedan duel završen bez golova, i to onaj Genoe i Bologne.

Sa druge strane, četiri gola su viđena na stadionu Paolo Mazza gdje je SPAL ugostio Lecce.

Gosti su bili uspješniji i slavili pobjedu rezultatom 1:3. Bila je ovo druga pobjeda Leccea u novoj sezoni.

Poveli su gosti u 11. minuti preko Mancosua koji je bio siguran sa bijele tačke. Ipak, samo šest minuta kasnije Di Francesco poravnava na 1:1.

Lecce međutim u drugom poluvremenu dolazi do pobjede. Calderoni je u 47. minuti pogodio za 1:2, dok je konačnih 1:3 postavio Mancosu u 71. - ponovo sa bijele tačke.

Veliko iznenađenje je viđeno na San Paolu gdje je Cagliari uspio savladati (0:1) domaći Napoli.

Napoli je imao više šansi, ali golova do samog finiša utakmice nije bilo. A, onda je Castro u 88. minuti donio pobjedu Cagliariju.

Koji trenutak kasnije je i Coulibaly uspio zaraditi direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon večerašnjeg duela Napoli i Cagliari imaju isti broj bodova - devet. Napoli je četvrti, a Cagliari peti.

Do trijumfa u posljednjim trenucima meča došla je i Parma. Do samog finiša meča na Ennio Tardiniju nije bilo golova, a onda je u 95. minuti Bourabia postigao autogol i donio Parmi pobjedu od 1:0 nad Sassuolom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blokiran
FORZA JUVE!
2 3
dobojan90
FORZA INTER!!!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi