Inter prekinuo crni niz
Foto: EPA

Inter pobijedio

Inter prekinuo crni niz

Midhat Šljivak

Serija Intera od šest utakmica bez pobjede večeras se završila. Tim Roberta Mancinija slavio je pobjedu u 32. kolu Serie A na gostovanju kod Verone rezultatom 3:0.

Nerazzurri su do vodstva stigli u 11. minuti. Sjajnu akciju je završio Mauro Icardi za prednost od 1:0.

Ostatak prvog poluvremena nije donio mnogo uzbuđenja, a na otvaranju drugog Inter je stigao i do drugog pogotka. Ponovo su gosti iz Milana odigrali odličnu akciju, a završio ju je Rodrigo Palacio za vodstvo od 2:0.

Imala je Verona svojih šansi. Handanović je sjajno odbranio udarac Obbadija, te pokušaj s penala Luce Tonija. S druge strane stativu pogađa Palacio, a do kraja je Inter povećao prednost. Moras je autogolom u nadoknadi postavio konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 30. kolo:

Verona - Inter 0:3 (Icardi 11', Palacio 47', Moras 90+2')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.