Igrači Intera odustali od premija za Scudetto

Pomoći će klubu

Igrači Intera odustali od premija za Scudetto

Edmir Škorić

Prema nekoliko izvještaja u Italiji, igrači Intera odustat će od svojih bonusa kako bi pomogli ekipi u teškim danima pandemije koronavirusa.

Kao i bilo koji drugi evropski klub, Inter trpi posljedice pandemije COVID, s praznim stadionima i nižim prihodima od transfera.

Još u novembru je izvršni direktor Beppe Marotta otkrio kako su se igrači složili odgoditi isplatu plaća za juli i avgust "kako bi pomogli klubu u ovoj kritičnoj fazi za nogomet".

Sada su navodno odlučli da ne uzmu premije koje su im obećane u slučaju osvajanja Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da imaju 13 bodova više od Ataalnte, sve su prilike da će ovaj tim postati novi prvak Italije i to može da se dogodi već za vikend. Nerazzurrima je potrebna pobjeda nad Crotoneom u subotu, ali i poraz Atalante od Sassuola.

Bio bi to njihov prvi Scudetto još od 2010. godine, kada su pod vodstvom Josea Mourinha osvojili i Seriju A i Kup i Ligu prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije