Stigla ponuda za kupovinu Intera
Foto - EPA

Britanci žele kupiti Nerazzurre

Stigla ponuda za kupovinu Intera

Midhat Šljivak

Britanska investicioni fond BC Partners poslao je ponudu Suning grupaciji za kupovinu većinskog dijela Intera.

Suning je nedavno odlučio da se povuče iz Intera. Objavili su kako će svoj udio u klubu prodati, a imali su većinsko vlasništvo od 68.55 procenata.

BC Partners se prvi javio. Navodno, spremili su ponudu od 750 miliona eura, a u nju je uključeno vraćanje dugova koje klub iz Milana ima, a koji iznose između 400 i 450 miliona eura.

Međutim, vjeruje se kako će kineski vlasnici ovu ponudu odbiti. Oni žele mnogo više novca, a cifra koja se spominje je čak milijardu eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pitanje je međutim hoće li ijedna kompanija, grupacija ili investicioni fond imati želju da plate toliki novac za klub koji ima ogromne dugove.

Pored BC Partnersa sa kupovinom Nerazzurra povezuju se američke grupacije Fortress i American Arctos Sport Partners i skandinavski investicioni fond Eqt.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Doveli igraci.. a ni jednog nisu isplatali niti plate dale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi