Napoli doveo pojačanje iz Intera

Politano predstavljen u Napulju

Napoli doveo pojačanje iz Intera · Zvanično

Nakon perioda intenzivnih pregovora, Napoli i Inter su postigli konačni dogovor, a Matteo Politano je danas predstavljen kao novo pojačanje kluba sa San Paola.

Ovaj 26-godišnji krilni fudbaler nije bio u planovima trenera Intera Antonija Contea, ali su ga u Napoliju prepoznali kao moguće pojačanje za svoj tim.

Danas je Politano zvanično predstavljen od strane Napolija, a na San Paolo stiže na posudbu do kraja sezone. Napoli će potom imati obavezu otkupa njegovog ugovora.

Politano je dogovorio saradnju sa Napolijem do ljeta 2023. godine, a iako zvaničnih informacija nema - Inter bi od njegove prodaje trebao zaraditi od 23 do 25 miliona eura.

Inače, Politano je ponikao u Romi koja ga je 2015. godine prodala Sassuolu. Iz Sassuola je u Inter prešao 2018. godine, a Nerazzurre je njegov transfer u konačnici koštao više od 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći i da su se danas pojavile informacija da bi u Napoli trebao stići i defanzivac Milana Ricardo Rodriguez. Ovaj fudbaler je prvobitno trebao u Fenerbahče, ali je taj transfer doveden u pitanje zbog problema turskog kluba sa finansijskim fair-playjem.

U priču se uključio Napoli i čini se uspio dogvoriti Rodriguezov transfer. Sada se čeka zvanična potvrda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi