Inter protiv SPAL-a ruši veliki klupski rekord?

Potrebna pobjeda

Inter protiv SPAL-a ruši veliki klupski rekord?

E. Škorić

Ako pobijedi SPAL, Inter će večeras postaviti novi klupski rekord.

Inter je u sjajnoj formi i trenutno vodi bitku s Juventusom za prvo mjesto u Italiji, a ujedno ruši brojne rekorde.

Neroazzurri imaju priliku da naprave najbolji start u Seriji A u klupskoj historiji. Ako pobijede SPAL, imat će 12 pobjeda u 14 utakmica, a to je podvig koji klub nikada prije nije napravio.

Uspjeli su to samo Juventus u sezoni 1949/50 i Napoli u sezoni 2017/18.

Inter također može da postane tek peta ekipa u 21. vijeku koja je postigla pogodak u svakoj od svojih prvih 14 utakmica nakon Juventusa, Milana, Fiorentine i Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Štaviše, Inter je postigao najmanje dva gola u poslednjih devet uzastopnih utakmica, a to mu se nije desilo još od ere Roberta Mancinija i sezone 2006/07.

Inter protiv SPAL-a igra danas od 15 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi