Inter upisao novu pobjedu, Džeko nije previše pokazao

Salernitana nemoćna u Milanu

Inter upisao novu pobjedu, Džeko nije previše pokazao

E. Ganibegović

Inter je u 10. kolu Serije A danas s 2:0 savladao Salernitanu.

Domaći tim je odmah na startu krenuo s pritiskom koji se isplatio već u 14. minuti. Barella je dodao do Martineza koji preciznim udarcem u malu mrežicu matira gostujućeg golmana za 1:0.

Mogao je gostujući tim do poravnanja već u 20. minuti. Kastanos se našao usamljen na vrhu kaznenog prostora Intera, šutirao snažno, ali pogodio samo vanjski dio mreže.

Minuta je bila 32. kada je jedinu pravu šansu na ovoj utakmici imao Edin Džeko. Dobio je dobar pas u kazneni prostor Salernitane, šutirao s lijeve strane iskosa, ali je defanzivac gostiju blokirao njegov šut.

Nakon tog kornera pokušao je i Škriniar, ali Sepe brani. Do kraja prvog poluvremena golman gostiju zaustavio je i udarce Dimarca i Martineza.

Na otvaranju drugog dijela nova velika šansa za Martineza koji je šutirao glavom malo preko gola. Odmah nakon toga posla je imao i Onana koji je sjajno odbranio udarac Diaje.

Oglasi

Sve je bilo jasno u 58. minuti. Calhanoglu je dodao do Barelle koji postiže gol za 2:0 i tu je priči bio kraj. Do kraja ni jedni ni drugi nisu previše pokazali i 2:0 je bio krajnji rezultat.

Naš Dijamant Edin Džeko je igrao do 72. minute kada ga je zamijenio Correa i ostao je na tri postignuta gola u Seriji A ove sezone uz jednu asistenciju.

Inter je nakon ove pobjede sedmi s 18 poena, dok je Salernitana s osam manje na 12. mjestu. Vodeći Napoli ima 24 boda.

U narednom kolu Džeko i ekipa će u Firencu kod Fiorentine, dok će Salernitana ugostiti Speziju i tu može tražiti svoju šansu za novi bod ili bodove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 10. kolo:

Inter - Salernitana 2:0 (Martinez 14', Barella 58')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi