Rakitić blizu odlaska, poznat sljedeći klub?
Foto: EPA

Hrvat nije u prvom planu Barcelone

Rakitić blizu odlaska, poznat sljedeći klub?

Mediji u Španiji uvjereni su kako će hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić napustiti Barcelonu.

Od 2014. godine Rakitić je neizostavan u prvoj postavi Blaugrane, međutim nedavni dolasci De Jonga i Mela rezultirali su time da u aktuelnoj sezoni sakupi manje od 200 minuta na terenu.

Da je nezadovoljan potvrdio je i sam Rakitić, navodeći kako je o tome razgovarao i sa ljudima iz kluba, a sve to potaknulo je medije u Španiji da intenziviraju priče o njegovom odlasku s Nou Campa.

"Ako se situacija ne promijeni, razmislit ću šta i kako dalje", poručio je Rakitić.

Pronaći novi angažman za Rakitića neće biti problem, jer već sada očajnički ga u svojim redovima želi vidjeti Inter čiji čelnici hitno jure pojačanje za vezni red, pogotovo što se u januaru sprema odlazak Borja Valera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijani bi u januaru iskusnog i ne baš skupog igrača, što je svakako Rakitić, a tamošnji mediji navode kako na transferu insistira trener Antonio Conte koji jako cijeni kvalitete hrvatskog fudbalera i rado bi ga vidio u svojoj momčadi.

O Rakitićevom odlasku u Serie A šuškalo se i ranije. Ljetos je u borbi za njegove usluge bio Juventus, čak ga je i Cristiano Ronaldo uvjeravao da bi trebao doći, ali do transfera nije došlo jer u Barceloni nisu bili zadovoljni ponudom Stare dame.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi