Inter već pronašao prvo pojačanje za januar?
Foto: EPA

Žele Gimeneza iz Atletico Madrida

Inter već pronašao prvo pojačanje za januar?

Endin Čaušević

Inter se nakon nekoliko veoma loših sezona želi ponovo vratiti u sami vrh italijanskog, ali i evropskog fudbala.

Nerazzurri su ovog ljeta doveli nekoliko veoma dobrih pojačanja, te su sjajno krenuli u novu sezonu sa dvije vezane pobjede. Ipak, Luciano Spalletti je želio dodatno pojačati odbranu, ali Inter nije uspio dovesti pojačanje na stoperskoj poziciji iako se činilo da su Shkodran Mustafi i Eliaquim Mangala veoma blizu Meazze.

Međutim, italijanski klub nije imao dovoljno vremena da završi ove transfere zbog čega će morati sačekati januar. No, prema pisanju italijanskih medija Inter ne želi više ništa prepuštati slučaju i već je krenuo da završi posao što se tiče transfera u januaru.

Navodno, milanski klub pregovara sa Atletico Madridom oko defanzivca Jose Marije Gimeneza koji bi u januaru trebao doći na Meattu. Roma i Juve su ranije bili zainteresovani za ovog igrača, ali ga Atletcico nije želio prodati. Ukoliko Inter ne uspije nagovoriti čelnike španskog kluba na transfer okrenut će se direktno pregovorima s igračem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će u tom slučaju aktivirati otkupnu klauzulu urugvajskog fudbalera koja iznosi 65 miliona eura. Navodno, Gimenez nema ništa protiv prelaska u Inter jer je već odbio produžiti ugovor s Atleticom koji ističe na kraju sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti